Friday, September 19, 2008

καταγγελία για την παρακράτηση μισθού σε συνάδελφο δάσκαλο



Ανακοίνωση

Η ριζοσπαστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εκπαιδευτικών Λέσβου καταγγέλλει την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Ε. Τζιμή να επιβάλει ποινή παρακράτησης μισθού σε συνάδελφο δάσκαλο της ειδικής αγωγής. Θεωρούμε ότι η πράξη αυτή του κυβερνητικού εντεταλμένου δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στην εφαρμογή της αντιεργατικής και αντιεπαιδευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Μια πολιτική που έρχεται να εκμεταλλευτεί όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ (ν.2525, καθηκοντολόγιο κλπ).

Ταυτόχρονα θεωρούμε εξαιρετικά αναιμική και αναποτελεσματική την αντίδραση του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ιδιαίτερα μπροστά σε ένα ζήτημα που αποτελεί ξεκάθαρα casus belli απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το Δ. Σ. του συλλόγου για μας έπρεπε να κηρύξει στάση εργασίας για το θέμα, έκτακτη γενική συνέλευση με πρόταση για επ’ αόριστο κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης μέχρι να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση του κ. Τζιμή.

Επιτέλους συνάδελφοι. Ή θα αποφασίσουμε ότι η διεκδίκηση του δίκιου μας είναι ζήτημα δράσης κι όχι υπομνημάτων ή θα υποταχθούμε στην μοίρα μας ως οι άβουλοι και μοιραίοι του ποιητή.

0 σχόλια: